Groenheid voertuig, het is een term waar producenten de aankomende periode mee inluiden, want je scooter verbruikt op een duurzame manier energie en is daarmee minder schadelijk voor het milieu dan een andere variant, maar klopt dit wel? We zochten het voor je uit en laten een keerzijde zien.

De accu

We trappen af met de centrale plek als het gaat over het onderwerp: groenheid voertuig. Want doordat een batterij de benzine vervangt, is er minder sprake van vervuiling. En op dit punt hebben de voorstanders ook gelijk. Alleen kent een accu evenzeer nadelen. Namelijk alleen het overbruggen van beperkte afstanden waardoor een laadpaal inwerking wordt gezet wat weer een beroep doet op een interne opslagruimte om je weer de weg op te sturen, verder is een accu vervangen na enkele jaren een zekerheid. We bespreken straks het negatieve gevolg daarvan.

Overige onderdelen

Een model met duurzaamheid als leidraad telt een andere structuur dan traditionele uitvoeringen. Hierdoor kun je moeilijker komen aan elementen om bijvoorbeeld schade te herstellen. Dit zorgt voor een hogere kostprijs en speelt daarmee in op extra CO2-uitstoot. Daarbij is er nog een aspect dat bijdraagt aan het feit dat er nog een wereld is te winnen. Hiervoor kijken we naar de productie.

Ouderwetste insteek

Waar de gebruiker kan pronken met een verkleinde voetafdruk door de keuze voor zuiniger brandstof verwerken, is er in fabrieken het omgekeerde aan de hand. De exemplaren die de toekomst inkleuren, worden nu nog geproduceerd onder omstandigheden waarmee de nieuwsberichten over klimaatverandering zullen blijven. Dat komt doordat er voor een accu optuigen het CO2-gehalte gelijk is.

Conclusie

De totstandkoming van zulke onderdelen geven een tegengeluid aan gesprekstafels waar beleidsbepalers vol lof spreken over de potentie van elektrische vervoersmiddelen.
We hopen hierdoor je beeld over de voor en nadelen compleet te maken. Bovendien zijn er voldoende opties om je eigen rol in dit proces te verkleinen, zoals zoeken naar een leverancier die werkt op kleine schaal, de stand van je accu regelmatig peilen en beschadigingen vermijden door een rustige rijstijl aan te nemen.
Daardoor sla je de juiste weg in en help je mee aan een wereldwijd vraagstuk.

Categories:

Tags:

Comments are closed