De speed pedelec, moeten we hem nog voorstellen? Deze extra versnelde elektrische fiets is namelijk niet meer uit ons dagbeeld te denken. Overal zie je deze versnelde fiets verschijnen. Op een fietspad in een dorp tot in een zijwegje in de binnenstad. In deze blog gaan we dieper in op meer dan alleen de look van deze fiets.

Wat krijg je precies als je een speed pedelec aankoopt?

Over de looks kunnen we debatteren, maar deze kan je uiteraard zelf een opvulling geven. Gelukkig kunnen we wel een checklist geven wat volgens ons een goede speed pedelec moet bezitten:
– Een goede display die gemakkelijk af te lezen is.
– Een comfortabel zadel wat zorgt voor een goede zithouding.
– Pedalen met extra grip.
– Een motor die niet té lawaaierig is.
– Een accu met een goede capaciteit.

Waarom is de groei zo snel voor deze fiets?

Een speed pedelec is met een serieuze ‘speed’ het dagbeeld ingefietst. Dit heeft meerdere reden. Enerzijds mijden mensen graag de files en het drukke verkeer naar hun werk. De speed pedelec is hier dan ook dé ideale oplossing voor om praktisch, maar toch snel naar je werk te gaan. Anderzijds zijn mensen en bedrijven zich steeds meer bewust van het milieu.

Is een speed pedelec wel zo veilig als het lijkt?

Wel eens verschoten van de snelheid van deze fiets? Je gaat zeker niet de enige zijn! Uiteraard is het fietsgedrag helemaal afhankelijk van de fietser zelf. De snelheid echter niet, zo zijn er in Nederland enkele regels omtrent de veiligheid:
–> Op de rijbaan is de maximumsnelheid 45km/u.
–> Op het fiets/bromfietspad buiten de bebouwde kom 40km/u.
–> Op het fiets/bromfietspad binnen de bebouwde kom 30km/u.

Zijn al deze fietsen nog wel legaal in Nederland?

De speed pedelec is legaal zolang ze de regels voor gebruik opvolgen van de rijksoverheid, deze hebben we hierboven kort vermeld. Daarnaast maak je je als fietser extra veilig door een helm op te doen en je d.m.v. fluoriserende hesje kenbaar te maken in het verkeer.

Kortom, de speed pedelec is dé oplossing voor woon-werk verkeer. De fiets zelf maak je zo duur als je zelf wilt, echter zijn bij de duurdere aanbiedingen meer opties waardoor het fietsen op een comfortabelere manier kan verlopen. Daarnaast mag de speed pedelec geen hogere snelheid dan 45km/u halen.

Categories:

Tags:

Comments are closed